Wat is rosacea?

Dit is een chronische huidaandoening van het gezicht. Vrouwen met een lichte huid en een  Noord- Europese afkomst hebben er het meest last van. Een oorzaak is niet bekent, maar waarschijnlijk wordt de aandoening veroorzaakt door een ontregeling van het immuunsysteem. Ook de dermodex mijt, een organisme dat van nature op de gezonde huid voorkomt, zou invloed kunnen hebben. Soms kan ook een erfelijke aanleg een rol spelen. De roodheid bevindt zich voornamelijk op de wangen en de neus en wordt vaak aangegeven dat het pijnlijk en trekkerig aan voelt.

Naast de roodheid kunnen ontstekingsverschijnselen (pukkels en puistjes) voor komen. Dit is echter lymfevocht wat niet goed afgevoerd kan worden vanwege het slecht doorstromen van de bloedvaten in het weefsel.

rosacea

Wat kun jezelf doen, om rosacea te verminderen?

Helaas is rosacea niet te genezen maar, behandelen kan gelukkig wel. Waardoor de huidaandoening prima onder controle te houden is. Een milde huidverzorging wat bij jouw huidtype past zorgt dat we de symptomen van rosacea onder controle krijgen en houden. Gebruik een goede zonnebrandcreme ( minimaal SPF 30),  blijf uit de wind en directe zon,  vermijd sauna en heet douchen,         let goed op je voeding ( niet scherp en kruidig eten, weinig alcohol),  gebruik de juiste cosmetica.

Behandeling

Het is niet mogelijk rosacea te genezen, maar met de juiste behandeling kan ik rosacea aanzienlijk verminderen. Welke behandeling voor jou het beste is, hangt af van de ernst van de aandoening en de klachten.

Bel gerust voor advies op maat, ik sta graag voor je klaar!