Hoe ontstaan pigmentvlekken of ouderdomsvlekken?

Pigment- maar ook ouderdomsvlekken treden op lichaamsdelen op, die gedurende decennia blootgesteld zijn aan UV-stralen van de zon- zoals gezicht, handrug en decolleté. Ze zijn goedaardige en daarom een ongevaarlijke pigmentstoring in de huid. De opperhuid verdikt zich in de loop van de tijd onregelmatig en het bruine pigment melanine, wordt in toenemende mate opgeslagen.

Wat is de Babor Tech Spot Reducer?

De Babor Tech Spot Reducer bevriest met behulp van CO2 gas binnen enkele seconden gecontroleerd de bovenste hyper-gepigmenteerde cellagen tot -27ºC graden. De extreme kou laat het water in de cellen en celruimten bevriezen. Het bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen.

Het behandelde gebied vormt een korstje wat indroogt en wat zich losmaakt van de celverbinding, en na 10- 14 dagen afvalt. Daaronder komt de nieuw gevormde huid tevoorschijn.

Waar moet je na de behandeling op letten?

Wees voorzichtig met uitgebreid badderen, een bezoek aan de sauna en zwembad en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken. Omdat dit littekenvorming, hyper-(donkere vlek) of hypopigmentaties (witte vlek) kan veroorzaken.

Belangrijk: de korst in geen geval manueel verwijderen!!

Breng overdag een zeker een zonbescherming met SPF 50 aan, in het bijzonder na het loskomen van de korst. Vermijd een langdurig verblijf in de zon / solarium totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn.

Ben je benieuwd of jouw pigmentvlekken behandeld kunnen worden, maak dan een afspraak voor een intake. Wij helpen je graag verder!!